Friday, July 18, 2008

Ittaqun Nisa'


Kami sulit menahan pandangan mata kami ketika melihat kalian,apa lagi jika kalian diamanahkan Allah kecantikan dan postur yand ideal,kami semakin susah untuk menolak agar tidak melihat kalian,kerana itu lebarkanlah serta longgarkanlah pakaian kalian dan tutupilah rambut hingga ke dada kalian dengan kerudung yang membentang.

Kami sulit menahan pendengaran kami ketika berbicara dengan kalian,apalagi jika kalian diamanahkan oleh Allah suara yang merdu dengan irama yang mendayu kerana itu tegaskanlah suara kalian tatkala berbicara di hadapan kami dan berbicaralah seperlunya sahaja.

Kami juga sulit menahan bayangan-bayangan hati kalian,ketika kalian dapat menjadi tempat untuk dicurahkan segala isi hati kami,waktu luang kami kadangkala akan sering terisi oleh bayangan-bayangan kalian,kerana itu janganlah kalian membiarkan kami menjadi curahan hati bagi kalian

Kami tahu kami insan lemah bila harus berhadapan dengan kalian,kekerasan hati kami dengan mudah bisa luluh hanya dengan senyum kalian,hati kami akan bergetar ketika mendengar dan melihat kalian menangis.

Sungguh ALLAH telah memberikan amanah terindah kepada kalian,maka jagalah amanah itu jangan sampai ALLAH murka dan memberikan keputusan-Nya.

Maha Besar dan Maha Suci Allah yang tahu akan kelemahan hati kami ini,hanya dengan ikatan yang suci dan yang diredhai-NYA,kalian akan menjadi halal bagi kami.

“Lalu apa yang telah aku lakukan selama ini..Ya Rabb, ampunilah daku.Untuk setiap pandangan yang tak terjaga,untuk iman yang tak dipelihara, lisan yang merayu dan hati yang tak terhijab,
Ya Rabb, Engkaulah mengawasi kami setiap detik,kerana kasih sayangMu Ya Allah kepada kami,Engkau perintahkanlah malaikat silih berganti menemani kami siang dan malam agar iman kami dapat dijaga…
JAUHI FITNAH WANITA..!!!
Markaz Tarbiah Haraki 18 Julai

2 comments:

Anonymous said...

salam ustaz..
mohon kebenaran ustaz utk ambil entry ni..
wassalam.

Ustaz Nazmi said...

wsalam..silakan..moga ada manfaatnya..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin